Bilanţul celor două seisme violente care au lovit luni sud-estul Turciei a depăşit 1.121 de morţi şi 7.634 de răniţi, conform datelor anunţate de un reprezentant al AFAD, organismul turc pentru gestiunea catastrofelor.

Provincia Hatay din Turcia, devastată de cele două cutremureFoto: Ercin Erturk / AFP / Profimedia

Conform acestuia, 2.834 de imobile s-au prăbuşit, existând temeri că numărul victimelor va continua să crească. Volkan Demirel (41 de ani) nu și-a putut stăpâni emoțiile și a transmis un mesaj cu lacrimi în ochi, prin care cerea ajutor. Soția sa Zeynep Sever Demirel (33 de ani), fostă voleibalistă și Miss Belgia 2009, a făcut același lucru.

„Hatay este într-o situație dezastruoasă. Spitalele sunt distruse! Suntem neajutorați. Vă rog, ajutați-mă”, a spus Zeynep Demirel, prin intermediul rețelelor sociale.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, a spus Volkan Demirel, directorul sportiv al clubului Hatayspor.

Citește integral pe DigiSport.ro