​Joi, 31 martie 2022, la ora 12:30, la Salonul Cultural găzduit de Palatul Brătianu (Strada Visarion, nr.4, lângă Piața Romană) și organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), va fi lansată cartea „TOKYO 2020. JURNALIST ÎN PANDEMIE”, scrisă de Adrian Fetecău, chiar în timpul Jocurilor Olimpice găzduite de capitala Japoniei.

Adrian Fetecau si Novak DjokovicFoto: Hotnews

Autorul, jurnalist cu experiență, aflat la cea de-a șaptea participare consecutivă la o ediție a Jocurilor Olimpice ca trimis al postului Radio România Actualități, a notat zi de zi despre disputarea competițiilor în condițiile dificile, atât pentru performeri, cât și pentru ziariști, cauzate de pandemia Covid-19.

A fost o ediție emoționantă a celui mai important eveniment sportiv organizat pe plan mondial, așa cum subliniază, pe ultima copertă a cărții apărută la Editura UZP, marea noastră campioană la spadă Ana Maria Popescu:

„În timpul competiției supreme, ochii întregii omeniri sunt ațintiți asupra arenelor sportive, acolo unde atleții își împart medaliile, trofeele, recordurile.

Dar mai presus de ce se întâmplă în arene, există o competiție la fel de acerbă: cea a jurnaliștilor care scriu poveștile campionilor și nu numai.

Această carte prezintă una dintre cele mai emoționante ediții a Jocurilor Olimpice din perspectiva omului care trăiește sportul de ani de zile de la “firul ierbii” și consider că avem nevoie de astfel de povești în cartea de istorie a sportului românesc. Îl felicit pe domnul Adrian Fetecău!”.