În perioada 2-4 aprilie 2021 va avea loc Crosul CONIL - "Zâmbet pentru autism", un eveniment virtual care are principal scop marcarea Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Ideea este de a aduce în prim plan probleme cu care se confruntă copiii cu autism și familiile acestora.

Zambet pentru autismFoto: Hotnews

Ce spune Eduard Novak, ministrul Sportului

"Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să îi susținem să-și urmărească și să-și îndeplinească visurile.

Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obține recunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative" - Eduard - Carol Novak.

"Timp de trei zile vom alerga împreună în cursa zâmbetelor! Alături de noi, alergând și susținând cauza copiilor cu autism, sunt: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Marian Drăgulescu, Ioana Maria Moldovan, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Marius Petrescu, Alexandru Constantin, Rareș Florin Stoica, Florin Căruceru, Camelia Lupașcu, Marius Saizu, iar lista este deschisă tuturor celor ce simt, pot și vor să ne fie alături", se precizează în comunicatul de presă al organizatorilor.

Aici poți afla mai multe detalii despre eveniment și despre cum te poți înscrie.