John Higgins a castigat, duminica seara, primul sau turneu major dupa suspendarea de sase luni, impunandu-se intr-o finala dramatica a Campionatului Regatului Unit in fata lui Mark Williams, scor 10-9. Gratie acestei victorii, scotianul de 35 de ani a urcat pe locul 1 in clasamentul mondial, detronandu-l pe Neil Robertson.

Higgins, din nou in competitiiFoto: Agerpres

Aflat la primul sau turneu pe taram britanic, dupa suspendarea de sase luni, "Vrajitorul din Wishaw" a avut o revenire senzationala in finala cu Mark Williams. Higgins a intrat in sesiunea decisiva cu un dezavantaj de patru frame-uri (6-2), Williams marindu-si imediat avantajul: 7-2. Higgins a revenit in joc cu un break de 90, castigand si urmatorul frame dupa ce a revenit de la 0-43. Williams a facut break de 70, dar Higgins a raspuns cu un 105 si scorul a devenit 8-5.

Scotianul a fost la un pas de a castiga urmatorul frame, dar a gresit o bila roz usoara, iar Williams s-a distantat la 9-5. Higgins a recuperat incredibil si, dupa ce Williams a ratat bila galbena, scotianul a reusit un break de 52, egaland la 9.

In frame-ul decisiv, sansa a fost de partea lui Higgins. Scotianul a castigat al cincilea frame consecutiv si a castigat cel de-al treilea titlu din Campionatul Regatului Unit. "Am incercat sa raman concentrat si sa nu las nimic sa ma impiedice de la victorie", a explicat Higgins, cate va incasa pentru acest titlu un cec in valoare de 100.000 de lire sterline.