John Higgins s-a reintors cu stil in competitiile de snooker, dupa suspendarea de sase luni ca urmare a scandalului meciurilor trucate. "Vrajitorul din Wishaw" a castigat, duminica seara, Euro Players Tour Championship, de la Hamm (Germania), invingandu-l in finala pe Shaun Murphy, scor 4-2.

Higgins, victorios la Hamm (Germania)Foto: worldsnooker.com

In drumul sau spre finala, Higgins i-a invins pe Joe Jogia, Dave Harold, Martin Gould, Tom Ford, Anthony Hamilton si Graeme Dott. Scotianul a inceput impresionant finala cu Murphy, reusind un break de 132. Un alt break de 66, in cel de-al doilea frame l-a pus la conducere (2-0), insa Murphy a ripostat, egaland la doi dupa doua break-uri de 64 si 50. Determinat sa arate tuturor ca pauza de sase luni nu i-a afectat jocul, Higgins a castigat urmatoarele doua frame-uri, cu break-uri de 95 si 53.

"Am venit aici sperand sa joc doar cateva meciuri pentru a ma reacomoda cu atmosfera, dar am castigat si sunt incantat. Trebuia sa fiu realist inainte de acest turneu, deoarece ceilalti sportivi au jucat constant in aceste 4-5 luni. Stiam ca pot castiga, dar nu m-am asteptat la atat", a declarat Higgins pentr World Snooker, scotianul recunoscand ca cel mai greu meci a fost primul, cu Jogia: "Am jucat prost si el a avut sanse sa ma invinga. Dar mi-am revenit pe parcurs si m-am simtit din ce in ce mai bine".

"Victoria de aici imi da incredere, dar mai e mult de munca. As fi spus asta indiferent de rezultatul de aici", a adaugat Higgins care pentru victoria de la Hamm a primit 2.000 de puncte, urcand un loc in clasamentul mondial, pana pe trei.