Triplul campion mondial de snooker, John Higgins are emotii inainte de revenirea in competitii dupa cele sase luni de suspendare primite, ca urmare a scandalului cu meciuri trucate in care a fost implicat. Numarul patru mondial, scotianul va concura, incepand de vineri, la Euro Players Tour Championship din Hamm, Germania, avand insa emotii "ca la dentist" deoarece nu stie cum va fi primit de ceilalti concurenti.

Higgins, din nou in competitiiFoto: Agerpres

"Cand am aflat ca pot concura din nou mi-am spus: , insa acum, cand mai e putin pana la competitie, e ca si cum as merge la dentist. Sunt emotionat pentru ca nu stiu cum se vor comporta cu mine ceilalti jucatori. E ceva cu care va trebui sa ma confrunt", a declarat Higgins.

"Am pierdut multe si probabil nu voi scapa niciodata de acest stigmat. Sper sa o fac, dar nu sunt sigur. Vreau doar sa joc din nou si poate oamenii ma vor vedea pentru ceea ce sunt", a adaugat scotianul de 35 de ani, care in primul tur al competitiei din Germania il va intalni pe numarul 60 mondial, Joe Jogia.

"Suntem siguri ca nu doar el este nerabdator sa se intoarca, ci si fanii sai abia asteapta sa-l vada in actiune. Suntem incantati ca il vom putea prezenta din nou pe John in fata mesei de snooker", a declarat Thomas Cesal, organizatorul Euro Players' Tour Championship din Hamm, Germania, citat de Reuters.

John Higgins a fost suspendat pentru sase luni in luna mai si ulterior amendat cu 75.000 de lire sterline, dupa ce reporteri ai publicatiei News of the World s-au dat drept oameni de afaceri si i-au oferit o suma mare de bani pentru a pierde un meci.

La incheierea anchetei, in septembrie, Higgins a fost gasit nevinovat pentru trucarea meciurilor, dupa ce a spus ca s-a simtit intimidat in timpul intalnirii cu jurnalistii sub acoperire de la Kiev. Scotianul a admis ca a dat impresia ca ar fi de acord cu propunerea jurnalistilor si si-a recunoscut vina pentru ca nu a dezvaluit totul la intrunirea Consiliului Federatiei Internationale de Snooker.