Ronnie O'Sullivan a declarat ca lumea snooker-ului trebuia sa faca mult mai multe pentru dublul campion mondial Alex Higgins, care a murit sambata la 61 de ani, dupa o lupta de 12 ani cu cancerul la gat.

"Alex trebuia sa fie ajutat din momentul in care nu mai putea trai din snooker. Cred ca toti jucatorii care o duc bine din anii '70-'80 incoace ii datoreaza acest lucru lui Alex Higgins si oamenilor ca Steve Davis. Jucatorii ar fi trebuit sa dea o parte din premiile in bani pentru acei jucatori minunati care au facut snooker-ul atat de cunoscut. Cred ca snooker-ul ar fi putut face mult mai multe pentru el", a declarat O'Sullivan, citat de The Telegraph.

"Daca Alex Higgins era jucator de golf cred ca pe finalul vietii ar fi fost multi-milionar deoarece sunt de parere ca cei din acel sport au grija mult mai mult de sportivii lor de elita. Sa speram ca snooker-ul poate invata din acest lucru", a adaugat "Racheta".

Alex "Uraganul" Higgins a avut probleme financiare de cand s-a retras din snooker, astfel ca a avut nevoie sa apeleze la prietenii sai pentru a strange banii necesari operatiei pentru refacerea danturii (si-a pierdut toti dintii din cauza tratamentului impotriva cancerului). Operatia nu a mai putut fi insa efectuata, medicii refuzand din cauza starii sale prea "fragile" (cantarea doar 44 de kg). Banii stransi de prietenii sai vor fi folositi pentru funeraliile sale.