Ronnie O'Sullivan a fost eliminat in sferturi de la Campionatul Mondial de Snooker de conationalul sau, Mark Selby. Avand un avantaj de doua frame-uri inaintea sesiunii finale, "Racheta" nu a reusit sa se impuna in fata mai tanarului sau adversar, pierzand cu 13-11. Alli Carter este ultimul semifinalist de la Crucible, dupa victoria in fata lui Shaun Murphy, cu 13-12.

Dupa un joc slab in prima sesiune, incheiata la egalitate, scor 4-4, O'Sullivan si Selby au oferit un spectacol desavarsit in sesiunea a doua, Racheta reusind sa intre in sesiunea finala cu un avantaj de doua jocuri: 9-7. Selby a revenit exemplar, castigand doua din primele trei frame-uri: 10-9. Un break de 108 i-a permis lui Selby sa ia conducerea pentru prima data in acest sfert de finala, iar ulterioarele greseli ale lui O'Sullivan i-au oferit sansa lui Selby sa se califice in semifinalele Mondialului.

"Trebuie sa-ti cunosti . Stai acolo si te gandesti ca orice se poate intampla, dar in sinea ta stii cum va fi. Voi fi intotdeauna in snooker deoarece este in sangele meu, dar nu am nevoie de el. Este ca un drog si stiu ca mi-ar lipsi. M-as intreba tot timpul . Am avut 17 ani de incercari si sperante, timp in care m-am gandit ca jocul meu se poate transforma, asa ca stiu ca am dat tot ceea ce e mai bun din mine", a declarat O'Sullivan la finalul partidei

"Nu am jucat bine in mare parte a meciului. M-am chinuit, dar intotdeauna am crezut in fiecare sansa. Tot ceea ce vreau acum este sa castig Mondialul. Ma voi concentra in continuare pe jocul meu, voi merge in semifinale si voi da tot ceea ce am mai bun", a mentionat semifinalistul Selby.

Sfertul dintre englezii Allister Carter si Shaun Murphy s-a incheiat cu 13-12 in favoarea lui Carter. Murphy a condus cu 5-3 in prima sesiune, dar adversarul sau a revenit in a doua, reusind sa egaleze la 8. In sesiunea finala, Murphy nu a putut sa profite de avantajul avut (12-11), iar Carter a reusit sa castige urmatoarele doua frame-uri.

Semifinalele Campionatului Mondial de Snooker (joi):

Neil Robertson (Australia) vs Allister Carter (Anglia) - ora 16:45

Graeme Dott (Scotia) vs Mark Selby (Anglia) - ora 21:00