Veteranul de 52 de ani, Steve Davis, a amanat verdictul in sfertul de finala de la Campionatul Mondial de Snooker, refuzandu-i australianului Neil Robertson incheierea meciului in cea de-a doua sesiune. Condus cu 7-1 dupa prima sesiune, Davis si-a prelungit sederea la Crucible dupa un 12-4 in sesiunea de seara.

Steve Davis (Anglia) 4-12 Neil Robertson (Australia)

Steve Davis a fost primit cu aplauze de catre publicul de la Crucible, dar greselile comise l-au costat scump in prima sesiune a sfertului de finala impotriva lui Neil Robertson. Dupa ce in runda ulterioara l-a eliminat pe campionul en-titre, John Higgins, veteranul Davis a afisat un joc neglijent, Robertson sanctionandu-l de fiecare data.

Davis si-a ratat cu prea multa usurinta sansele, ceea ce ia permis australianului sa se desprinda lejer (4-0). Davis a castigat singurul sau frame din prima sesiune a sfertului de finala in frame-ul al cincilea.

In cea de-a doua sesiune, Robertson s-a desprins la 12-2 si avea nevoie de doar un frame pentru a se califica in semifinalele de la Crucible, dar Davis s-a impus in ultimele doua jocuri ale sesiunii si a prelungit partida, urmand ca miercuri sa se disputa sesiunea finala.

Graeme Dott (Scotia) 8-8 Mark Allen (Irlanda de Nord)

Mark Allen avea un avantaj de 4 frame-uri in fata lui Graeme Dott, dar scotianul a reusit sa revina in joc si sa se apropie la doua jocuri pana la finalul primei sesiuni: 5-3. In sesiunea a doua, Dott a castigat cinci din cele opt frame-uri si a reusit sa egaleze situatia: 8-8, inaintea ultimei sesiuni.

Mark Selby (Anglia) 4-4 Ronnie O'Sullivan (Anglia) si Allister Carter (Anglia) 3-5 Shaun Murphy (Anglia)

Ronnie O'Sullivan si Mark Selby vor relua miercuri sfertul de finala de la 4-4, iar Ali Carter are de recuperat doua frame-uri in fata lui Shaun Murphy, campionul din 2005 incheiand prima sesiune la 5-3.