Steve Davis s-a calificat, sambata, in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de Snooker dupa un meci de poveste in fata detinatorul titlului, John Higgins. Veteranul Davis, 52 de ani, l-a invins cu 13-11 pe scotian, desi Higgins a reusit sa egaleze de doua ori situatia in ultima sesiune (9-9 si 11-11).

Steve Davis a inceput ultima sesiune cu un avans de doua frame-uri: 9-7. Davis a facut un break de 70, dar raspunsul lui Higgins a venit prompt: scotianul a reusit un break de 115, ajungand la cota de 100 break-uri de peste 100 la Crucible. Higgins a egalat la 9, dar Davis si-a refacut avantajul de 2 frame-uri (11-9), dupa ce campionul en-titre a ratat in ambele frame-uri bila albastra.

Inca o data campionul en-titre a revenit in joc, egaland la 11, dupa break-uri de 59 si 56. Davis, care in acest an participa la al 30-lea sau Mondial, a castigat urmatoarele doua frame-uri si s-a calificat in sferturile de finala.

Englezul, in varsta de 52 de ani si opt luni, a devenit, prin aceasta victorie, cel mai in varsta participant din ultimii 27 de ani ce atinge faza sferturilor de finala la Mondial. Steve Davis, de sase ori campion mondial (ultimul titlu castigat in 1989), a fost aplaudat in picioare de catre spectatori, la iesirea sa din arena.