Ding Junhui a castigat pentru a doua oara in cariera sa Campionatul Marii Britanii, dupa ce l-a invins in finala de la Telford pe John Higgins, scor 10-8. Gratie acestei victorii, chinezul in varsta de 22 de ani a urcat trei locuri, pana pe locul al saselea, in clasamentul provizoriu. "Sunt sigur ca va castiga titlul mondial, are cu ce si victorii ca aceasta il vor ajuta", a declarat Higgins.

Partida dintre cei doi a fost echilibrata, dar o greseala a lui Higgins la 7-7, atunci cand britanicul a ratat inexplicabil o bila maro, i-a permis lui Junhui sa se desprinda la 9-7. Scotianul a avut sansa de a egala la 9-9, dar a gresit, iar jocul precaut al chinezului a dat roade.

"E minunat sa-l vad din nou in forma pe Ding, era doar o chestiune de timp deoarece este un jucator foarte bun. Sunt sigur ca va castiga titlul mondial, are cu ce si victorii ca aceasta il vor ajuta. As fi surprins daca si-ar incheia cariera fara sa obtina titlul mondial", a mentionat John Higgins potrivit worldsnooker.com.

Junhui a dezvaluit secretul victoriei sale, care vine dupa o perioada de 40 de luni fara un titlu intr-un turneu cu puncte: "Am avut o perioada lunga in care nu am castigat asa ca sunt fericit. E o nebunie. Am muncit din greu in acest sezon. Ma antrenam sase-sapte ore pe zi fara pauza. Dupa primul meu meci aici am fost increzator si am simtit ca pot juca mai bine".

Ding Junhui a castigat cel de-al patrulea sau titlu din cariera, dupa cele din 2005 de la China Open (victorie in fata lui Stephen Hendry in finala), din campionatul Marii Britanii (l-a invins in finala pe Steve Davis) si cea din 2006, cand a castigat Trofeul Irlandei de Nord, dupa ce l-a invins in finala pe Ronnie O'Sullivan.