World Snooker a anuntat, joi, asocierea cu IMG, compania media de divertisment, alaturi de care va crea un "nou si fara precedent" Tur World Snooker. "Ideea este de a profita de interesul aratat snooker-ului profesionist in intreaga lume si de a dezvolta un circuit profesional de snooker intr-un mod similar altor sporturi mondiale, ca tenisul sau golful", se arata in comunicatul oficial.

Noul concept prevede un minim de 15 turnee profesioniste cu puncte, plus alte evenimente jucate pe parcursul intregului an, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatorii ani. Se anticipeaza ca primul eveniment al Turului World Snooker va avea loc in sezonul 2010-2011.

Sir Rodney Walker, presedintele World Snooker: "Am facut acest anunt astazi ca raspuns la comentariile inselatoare, inadecvate si de-a dreptul false care au fost aruncate asupra acestui sport in ultimele luni". Unul dintre cei care au atacat actuala stare a snooker-ului a fost chiar Ronnie O'Sullivan, triplul campion mondial declarand ca acest sport a devenit o spirala descendenta. "Snooker-ul are nevoie de cineva cu abilitati antreprenoriale. Imi aduc aminte de zilele bune, cand era distractiv sa vii la turnee. Acum nu mai e la fel", a declarat in ianuarie O'Sullivan, potrivit BBC.

"De cinci ani incoace, acest sport a progresat de la unul cu o situatie financiara la unul cu stabilitate financiara, contracte de difuzare pe termen lung la nivel mondial, precum si noi acorduri de sponsorizare. Impreuna cu IMG credem ca a sosit momentul sa ne bazam pe aceste puncte forte si sa punem bazele Turului World Snooker. Speram ca jucatorii si promotorii sa realizeze oportunitatile acestui plan ambitios si sa ne ajute la indeplinirea lui", a adaugat Walker, potrivit site-ului oficial World Snooker.

Graham Fry, manager IMG Sports Media Production:"Am crezut de mult in potentialul snooker-ului si IMG a dezvoltat o formula care ar trebui sa duca la o crestere majora a acestui sport. Noua abordare va creste semnificativ numarul turneelor cu puncte, ceea ce va duce la marirea castigurilor atat pentru jucatori, cat si pentru promotori. Acest lucru va duce, de asemenea, si la dezvoltarea noilor talente".