Englezul Ronnie O'Sullivan l-a invins pe Ali Carter in finala campionatului mondial de snooker. Nicio emotie pentru Ronnie care s-a impus cu 18-8, la capatul unui meci care nu a avut istoric: The Rocket a profitat de greselile repetate ale lui Carter si s-a impus cu 11-5 in prima sesiune, si-a marit avansul in cea de-a doua (16-8) si a inchis meciul dupa primele doua frame-uri din sesiunea decisiva.

Este al treilea titlu mondial din cariera lui O'Sullivan (dupa cele cucerite in 2001 si 2004).

"Nu am jucat formidabil in fiecare sesiune, insa important este sa o faci atunci cand trebuie. Am fi putut realiza, eu si Ali, un meci mai strans, insa este un campionat foarte greu, foarte obositor", a marturisit O'Sullivan.

The Rocket, 32 de ani, considerat cel mai talentat jucator din circuitul profesionist, a vorbit si despre eventualitatea unei retrageri temporare. "Cand ajungi sus, este un moment bun pentru o pauza. Sa ma odihnesc si sa imi pun ordine in ganduri. Din fericire, vor mai fi si alte campionate de castigat, insa acum trebuie sa ma linistesc", a incheiat o'Sullivan

"Am reusit un break maxim mai devreme in turneu si am reusit sa ajung in finala; sunt multumit cu aceste performante. Sigur ca sunt dezamagit ca nu am putut juca mai bine, insa am fost obosit dupa jocurile anterioare, iar Ronnie a avut un joc de siguranta extraordinar", a spus Carter, dupa finala.