Ronnie O'Sullivan s-a calificat in finala Mondialului dupa doar trei sesiuni, din cele patru programate pentru un meci al semifinalelor, demolandu-l pe septuplul campion mondial Stephen Hendry. O'Sullivan s-a impus cu 17-6 si va incerca sa cucereasca pentru a treia oara in cariera titlul mondial, pentru a incheia perfect anul in care a revenit pe prima pozitie a ierarhiei jucatorilor de snooker din lume.

Hendry a parut ca poate produce marea surpriza, incepand meciul cu un break de 140 de puncte si conducand cu 3-0 si 4-1. Dar din acel moment la masa nu a mai stat decat un singur jucator: Ronnie. Acesta a egalat la patru pana la sfarsitul primei sesiuni, iar apoi s-a distantat la 12-4 cu un neverosimil 8-0 in sesiunea secunda.

Partea a treia a semifinalei a inceput tot cu Ronnie la conducere - break de 120 de puncte, pentru ca Hendry sa puna capat seriei dezastruoase de 12 frameuri pierdute la rand, impunandu-se in cel de-al 18 cu un break de 85, iar imediat a punctat pentru 6-13.

Insa Ronnie a pus rapid capat sperantelor scotianului, cu doua breakuri mari, al doilea de 123 de puncte, distantandu-se la 15-6, iar Hendry a cedat psihic, comitand o serie de greseli care i-au permis englezului sa mai ia doua frameuri, suficient pentru a merge in ultimul act.

Pentru trofeu, O'Sullivan il va intalni pe invingatorul dintre Allister Carter si Joe Perry.