Ascensiunea evindenta din ultima perioada a sportivilor asiatici din lumea snooker-ului nu a ramas fara rezultate la nivel de mediatizare, in acest sens asteptandu-se ca pe durata Mondialului din aceasta luna, care va avea loc intre 19 aprilie si 5 mai, la Sheffield, audientele sa atinga cote maxime pe piata din Asia.

Un rol deosebit de important in aceasta crestere masiva l-au avut Marco Fu, Ding Junhui, Liu Chuang si Liang Wenbo, jucatori deja respectati in circuitul profesionist de snooker.

"Sunt de parere ca este un mare pas inainte pentru snooker ca este mediatizat in Asia si ca are jucatori de pe acest continent in circuitul mondial. Snooker-ul a fost mereu un sport britanic, dar cresterea popularitatii din Asia il poate face unul la nivel mondial. Foarte multi tineri ne iau drept exemplu pe mine (n.r. Marco Fu) si pe Ding, iar de ceva vreme tot mai multi practica acest sport", a declarat Marco Fu, unul dintre numele importante din snooker-ul mondial.

Sportivul vorbeste de aproximativ 100 de milioane de telespectatori pe durata Mondialului gazduit de Sheffield, la Crucible Theatre, dornici sa ii vada pe sportivii asiatici ajunsi cat mai sus in fazele turneului.

"La cum evolueaza, sunt absolut sigur ca in urmatorii 10 ani in snooker vor fi foarte multi jucatori de superclasa din Asia", a completat Fu.

Partida in care Marco Fu l-a invins cu scorul de 6-3 pe Ding Junhui, contand pentru Masters-ul de la Wembley, a fost unul dintre evenimentele cele mai vizionate pe taram asiatic din ultima perioada.