Ronnie O'Sullivan a fost invins in primul tur al Openului Chinei de catre reprezentantul gazdelor, Marco Fu, jucator venit din calificari. Fu s-a impus cu 5-4, dar Ronnie a pierdut din vina lui, riscand in frameul decisiv de doua ori si dandu-i adversarului sau sansa de a promova in runda urmatoare.

Cei doi jucatori si-au impartit primele opt jocuri, Fu egaland la patru cu un break de 121 de puncte. In frameul al noualea, O'Sullivan a reusit un break de 50 de puncte, dar a ratat o bila usoara, iar Fu a egalat, s-a desprins la 66-50 si apoi a jucat la siguranta cand pe masa ramasesera doar ultimele trei bile colorate.

Ronnie a vrut sa incheie rapid partida si a incercat in doua randuri sa introduca bila albastra, insa a ratat de fiecare data, lasandu-i oponentului o pozitie usoara, iar Fu a profitat de ocazie, a inchis masa si s-a calificat in turul secund unde il va infrunta pe Mark Selby.

"Sunt doar un om si am facut greseli. Am incercat totul si sunt foarte dezamagit, dar in fiecare meci trebuie sa fie un invins. El a fost jucatorul mai bun in aceasta seara, asa ca nu pot sa ma plang. Am jucat bine, dar el a jucat mai bine decat mine", a declarat liderul mondial la finalul intalnirii.