Stefano Domenicali, preşedintele şi directorul general al Formulei 1, susține că nu este o prioritate pentru „Marele Circ” să fie introdusă o nouă echipă, chiar dacă în majoritatea sezoanelor numărul locurilor disponibile pentru piloți era mai mare.

Formula 1, logoFoto: f1.com

În acest moment există 10 echipe şi 20 de locuri în Formula 1, un număr mai mic decât în majoritatea anilor din istoria acestei discipline, deşi creşterea de popularitate a competiţiei a mărit semnificativ cererea şi interesul de a se alătura „Marelui Circ”.

Audi este confirmat deja ca furnizor de motoare începând din 2026, în timp ce Porsche vrea să intre la rândul său în Formula 1, dar un acord cu Red Bull nu s-a materializat încă.

Șeful Formulei 1 susține că nu este o prioritate introducerea unei noi echipe în „Marele Circ”

„Acum Formula 1 este extrem de competitivă, dar trebuie să fii foarte puternic din punct de vedere financiar, din punct de vedere al competenţei, iar astăzi acesta este unul dintre lucrurile cruciale, pentru a te asigura că stabilitatea sistemului va fi pentru o lungă perioadă de timp.

Ca întotdeauna, trebuie să fim echilibraţi. Trebuie să vedem toate lucrurile care sunt în jurul mesei. Având mai mulţi piloţi, în final va exista întotdeauna o limită până la care poţi merge.

Adăugând o echipă sau două, s-ar putea deschide câteva locuri pentru piloţi. Dar trebuie să avem şi dimensiunea potrivită în ceea ce are succes pentru acest sport. Cred că în acest sens există evaluarea sustenabilităţii echipei, evaluarea de a nu fi prea aglomerat cu asta.

Aşa că aş spune că, din punct de vedere al priorităţii, nu este chiar o necesitate pentru Formula 1 astăzi” - Stefano Domenicali.

Ediţia 2023 a Campionatului Mondial de Formula 1 va cuprinde un număr record de 24 de Mari Premii, conform calendarului aprobat marţi de Consiliul Mondial al Sportului cu Motor din cadrul FIA, potrivit Agerpres.