Marele premiu de £100.000 nu este suficient de atrăgător pentru Ronnie O'Sullivan, fără un stimulent financiar suplimentar consistent. „Un hotel de cinci stele pe o plajă nu mă va atrage ca să scot tacul din cutie. Pot face asta oriunde în lume – fără să fiu înconjurat de mulțimi de jucători de snooker și oficiali”, apreciază unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.

Ronnie O'SullivanFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

OʼSullivan va fi singurul jucător din Top 16 absent de la Nirvana Turkish Masters, care va avea loc în Antalya între 7 și 13 martie și va oferi premii de 500.000 de lire sterline.

„Sunt dezamăgit că nu va participa, spre dezamăgirea numeroșilor fani pe care-i are în Turcia”, a declarat Jason Ferguson, președintele World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA).

„Ronnie este diferit, este un sport individual și el are propria sa agendă. Organizația noastră trebuie să asigure condiții egale tuturor, nu putem oferi niciodată bani suplimentari.

Nu putem obliga oamenii să joace, tot ce putem face este să asigurăm oportunități tuturor, de la Nr. 1 mondial până la un copil care intră prima oară într-un club”.

OʼSullivan va reveni pe râvnitul loc 1 mondial dacă va câștiga Players Championship și cecul de £125.000 săptămâna viitoare la Wolverhampton.

El primise bani pentru participări la turnee în China înainte de pandemie și și-a argumentat decizia de a lipsi de la al 13-lea turneu pe puncte al sezonului.

„Nu regret că nu voi fi la Turkish Masters. Aș putea merge ca invitat în Hawaii sau la Dubai și s-o duc grozav acolo. Este vorba doar de valoarea timpului meu și de decizii comerciale.

Voi juca 10 turnee pe sezon din motiv ce asta am în contractele cu sponsorii mei. Nu trebuie să joc mai mult.

Iar dacă promotorii mă vor în turneele lor, trebuie să pună mâna pe telefon și să facem aranjamentele. Dacă nu, am destul de lucru. Este un business pentru mine și mulțumesc lui World Snooker Tour că a arătat că este un business” - Ronnie OʼSullivan.

Jason Ferguson, fost nr. 28 mondial, are însă și o altă părere: „Ironic este că Ronnie nu-și dă seama de cât de uriaș este potențialul cu baza de fani din Turcia.

Este o țară mare, cu companii-gigant și cred că el a lăsat o șansă să treacă. Banii pe care îi cerea s-ar fi putut să fie doar mărunțiș în comparație cu cât ar fi putut face dacă ar fi fost prezent. Nu vom ști niciodată”.