Mark Williams este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria snookerului, cu trei titluri mondiale. Jucătorul galez a oferit imaginea zilei, însă nu pentru vreo lovitură ci pentru că a adormit în timpul partidei cu Anthony Hamilton de la UK Championship.

Mark WilliamsFoto: Nigel French / PA Images / Profimedia

Pe Mark (locul 9 mondial) l-a luat somnul în timpul duelului cu Hamilton, partidă pierdută de Williams în cele din urmă cu 6-5.

La finalul meciului, triplul campion al lumii (2000, 2003, 2018) a precizat că așa ceva nu i s-a mai întâmplat în carieră și și-a cerut scuze pentru faptul că a adormit.

"Aș vrea să îmi cer scuze tuturor celor care au urmărit meciul. În 30 de ani ca profesionist nu mi s-a întâmplat să adorm în fotoliu.

Nu are nicio legătură cu Anthony (n.r. adversarul), pur și simplu nu sunt complet recuperat după COVID-19.

A fost puțin penibil și neprofesionist din partea mea" - Mark Williams, pe contul personal de Twitter.

"Conduceam cu 3-2 și pur și simplu . Mi-a picat capul și m-am trezit, dar nu am știut timp de vreo 5 secunde unde mă aflu.

M-am simțit un pic rușinat, dar eram terminat. Trebuie să joc mai des diminețile sau după-amiază. Cu cât meciul se prelungește, cu atât devin mai epuizat. Oricum, mă simt mai bine decât acum câteva săptămâni", a completat marele jucător de snooker.

Williams a anunțat în luna octombrie a acestui an că s-a infectat cu Covid-19.

De-a lungul timpului, Mark Williams a cucerit de două ori trofeul la UK Championship. Recordul îi aparține lui Ronnie O'Sullivan - șapte titluri.

Jucătorii de snooker cu cele mai multe titluri câștigate la UK Championship: