Condus cu 10-6 după două sesiuni, Judd Trump (liderul mondial) a avut o revenire spectaculoasă în fața lui Shaun Murphy, însă nu a reușit să se califice în semifinalele Campionatului Mondial de Snooker. În penultimul act al competiției de la Crucible a ajuns și Stuart Bingham, după ce a trecut în frame decisiv de Anthony McGill.

Judd TrumpFoto: George Wood / PA Images / Profimedia

După un start echilibrat de partidă (6-6), Shaun Murphy a câștigat patru frame-uri consecutive și a obținut un avantaj important înaintea sesiunii decisive. Judd Trump (campion în 2019) a egalat la 11, însă nu a profitat de o eroare a adversarului în frame-ul cu numărul 23 și "Magicianul" Murphy a trecut din nou în avantaj (12-11) reușind un break de 70 de puncte.

Shaun (campion în 2005) s-a impus cu 13-11 și s-a calificat în a cincea sa semifinală la Campionatul Mondial: îl va întâlni pe Kyren Wilson.

Sursă video: Eurosport

Cel mai echilibrat sfert de finală i-a adus față în față pe Stuart Bingham și pe Anthony McGill.

Campion în 2015, Bingham nu a avut parte de o mișiune ușoară în fața lui McGill (l-a eliminat pe Ronnie O'Sullivan în optimi). Stuart a fost condus cu 10-7, dar a câștigat cinci frame-uri consecutive (12-10) și a avut ocazia de a închide partida în următoarele două jocuri (nu a reușit însă să fructifice oportunitățile de care a avut parte).

Scoțianul a revenit, a egalat la 12 și a avut șansa sa în frame-ul decisiv, dar Bingham a ieșit învingător din lupta loviturilor de siguranță și a obținut biletul pentru semifinale (duel cu Mark Selby).

Au avut loc în sferturi:

Kyren Wilson vs Neil Robertson 13-8

Mark Selby vs Mark Williams 13-3

Stuart Bingham vs Anthony McGill vs 13-12

Shaun Murphy vs Judd Trump 13-11

Semifinale (joi):

15:00 Mark Selby vs Stuart Bingham

21:00 Kyren Wilson vs Shaun Murphy.

De știut:

  • În România, CM poate fi urmărit în direct pe Eurosport.

  • În semifinale se dispută după sistemul cel mai bun din 33 de frame-uri, adică primul la 17.
  • Break-ul maxim este recompensat cu £40.000. Rămâne de văzut dacă va reuși cineva o asemenea performanță la actuala ediție a CM de Snooker.

  • Calificarea în semifinale aduce un premiu în valoare de £100.000.

  • Marele câștigător al coroanei mondiale va pleca acasă cu £500.000, iar finalistul cu £200.000.