Condus cu 10-6 după primele două sesiuni, Ronnie O'Sullivan a revenit spectaculos și a preluat conducerea în fața lui Anthony McGill. Scoțianul a rămas însă calm și a obținut calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Snooker, după ce l-a eliminat pe deținătorul trofeului.

Ronnie O'SullivanFoto: George Wood / PA Images / Profimedia

Sesiunea decisivă a confruntării dintre O'Sullivan și McGill a început perfect pentru englez. "Racheta" a câștigat cinci frame-uri consecutive (11-10), a ajuns la un singur joc distanță de victorie (12-11) și părea că se îndreaptă spre o calificare puțin așteptată după primele două sesiuni.

Aflat într-o situație foarte dificilă, McGill a jucat aproape perfect în penultimul frame: a realizat un break de 136 de puncte. Chiar dacă Ronnie a început mai bine frame-ul decisiv și a condus cu 42-0, acesta a pierdut poziția la bila roșie și a ratat o lovitură la buzunarul superior oferindu-i scoțianului ocazia de a reveni la masă. McGill a profitat din plin: a reușit un break de 85 de puncte și a obținut "cea mai mare victorie a carierei" (13-12), prima în fața lui O'Sullivan (cei doi s-au întâlnit de șapte ori).

De știut:

  • Ronnie O'Sullivan (45 de ani) a terminat sezonul fără să câștige vreun titlu - o premieră în cariera englezului.

  • În sferturi, Anthony McGill se va duela cu învingătorul partidei dintre Jamie Jones și Stuart Bingham.

  • Reamintim că în această fază a competiției (optimi) se dispută după sistemul cel mai bun din 25 de frame-uri, adică primul la 13.

Programul zilei

De la ora 12:00

John Higgins v Mark Williams 3-5

Neil Robertson v Jack Lisowski 9-7

De la ora 16:30

Barry Hawkins v Kyren Wilson 7-9

Mark Allen v Mark Selby

De la ora 21:00

Shaun Murphy v Bingtao Yan

  • În România, Campionatul Mondial de Snooker poate fi urmărit în direct pe Eurosport.

Campionatul Mondial de snooker se desfășoară între 17 aprilie și 3 mai la Sheffield. Organizatorii vor permite treptat prezența spectatorilor în tribune, urmând ca la marea finală Crucible să funcționeze la o capacitate de 100%.

Numărul fanilor prezenți la Crucible va crește treptat, odată cu înaintarea în competiție:

Turul II: 50% din capacitate.

Sferturi și semifinale: 75% din capacitate.

Finala: 100% din capacitate.