S-a întors în sportul de performanță după o pauză de 9 ani, iar acum bate la porțile calificărilor pentru Campionatul Mondial de Snooker. Stephen Hendry va avea parte de un duel de gală cu Jimmy White, unul dintre vechii săi rivali. Duelul va avea loc luni, de la ora 21:30 (ora României).

Stephen Hendry, la Crucible, in 2012Foto: Anna Gowthorpe / PA Images / Profimedia

De știut:

  • Va fi pentru prima dată după o pauză de 33 de ani când Hendry va fi obligat să joace calificări pentru a ajunge la Campionatul Mondial.
  • Ultima dată când a jucat în calificări a fost învins de... Jimmy White, la ediția din 1988. A fost 13-12 pentru adversar, iar titlul mondial avea să fie cucerit de Steve Davis.
  • Pentru a ajunge la CM, Stephen Hendry va fi obligat să treacă de patru tururi de calificare.
  • De cealaltă parte, Jimmy White se chinuie de 15 ani să ajungă pe tabloul principal de la Campionatul Mondial de Snooker.
  • În acest moment, Jimmy White se află pe locul 83 în ierarhia mondială, iar Stephen Hendry pe 127. Scoțianul conduce cu 35-19 în duelurile directe.
  • Casele de pariuri îl dau ca favorit pe White. Duelul va avea loc luni, de la ora 21:30 (ora României).
  • Se joacă dupa sistemul cel mai bun din 11 frame-uri (primul la 6).

Ce spune marele Stephen Hendry

"Cred că Jimmy și-a dorit atât de mult să se califice la Crucible din nou în toți acești ani încât i-a afectat jocul din calificări. A pus presiune prea mare pe el. Eu trebuie să preîntâmpin acest lucru, trebuie să nu mă gândesc la presiune și să fiu mental pregătit de această confruntare.

Nu trebuie să îmi doresc prea mult calificarea, pur și simplu am nevoie să mă bucur de fiecare moment la masă și să încerc să mă deconectez de la miza partidei. Sunt nerăbdător să văd ce pot produce la masă, dar nu am așteptări.

E mult mai greu să te califici acum la Campionatul Mondial decât era pe vremuri. Trebuie să învingi în 4 meciuri la rând, aproape că poți spune că e un turneu în sine.

Unul dintre principalele motive pentru care m-am întors în snooker a fost legat de atmosfera de la Crucible. Dacă nu voi fi prezent anul acesta, să sperăm că în următorul an pot juca mai multe turnee și voi fi într-o formă mai bună. Să vedem ce va fi și unde pot ajunge" - Stephen Hendry, pentru Eurosport.

Hendry are șapte titluri mondiale în CV: 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 și 1999.

Cum arată ierarhia campionilor mondiali:

1 Stephen Hendry 7 (de alte două ori finalist)

2 Steve Davis 6 (2)

2 Ronnie O'Sullivan 6 (1)

2 Ray Reardon 6 (1)

5 John Higgins 4 (4)

6 Mark Williams 3 (1)

7 John Spencer 3 (1)

7 Mark Selby 3 (1) etc.

Campionatul Mondial de Snooker din 2021 va avea loc în perioada 17 aprilie - 3 mai. Competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

VIDEO Întoarcerea unei legende: Stephen Hendry, învins la primul meci după o pauză de 9 ani