Ronnie O'Sullivan va juca finala Openului Galez dupa eliminarea lui Shaun Murphy in penultimul act. Debutul intalnirii celor doi a fost echilibrat, insa la 3-3, The Rocket s-a desprins, castigand trei frameuri consecutive, ultimul cu un break de 143 de puncte, cel mai mare break al turneului.

Murphy a marcat primul pe tabela, profitand de o ratare a lui Ronnie si castigand primul frame cu un break de 70 de puncte. Urmatoarele doua partide au fost impartite, Murphy conducand cu 2-1, moment in care O'Sullivan a pus stapanire pe masa, reusind doua "century breaks" consecutive: 113 si 101, luand pentru prima data conducerea.

Ultima tresarire a lui Murphy a venit in frameul al saselea, pe care castigatorul de la Cupa Malta de saptamana trecuta l-a castigat pentru a restabili egalitatea. The Rocket a dominat finalul meciului pe care l-a castigat en-fanfare, fiind aproape de breakul maxim, si trecand in pole-position pentru cecul de 2000 de lire sterline acordat realizatorului celui mai mare break al turneului.

O'Sullivan va juca a treia finala la Newport, dupa victoriile din 2004 si 2005. Oponentul sau in ultimul act va fi Mark Selby, care l-a invins in cealalta semifinala pe Stephen Hendry cu 6-4.