NBA a început anul 2020 în doliu: a anunțat moartea celui care a fost timp de 30 de ani președintele NBA, David Stern (77 de ani). Acesta nu a reușit să își revină, după ce a suferit un accident cerebral vascular, într-un restaurant din New York, la 17 decembrie 2019, inforemază Mediafax.

David SternFoto: nba.com

David Stern a condus într-un mod benefic NBA-ul, începând cu anul 1984 până în 2014, reușind un salt economic impresionant al competiției, care s-a transformat într-o mare multinațională. A obținut contracte de milioane de euro pentru jucători, cu ajutorul banilor veniți din drepturile TV, dar și prin creșterea valorilor tuturor francizelor, transformând NBA-ul într-un mare business.

Stern a renunțat să mai conducă NBA-ul în 2014, lăsând funcția de președinte celui care i-a fost "secund" mulți ani la rând, Adam Siler. Acesta din urmă a continuat drumul început de Stern, reușind să semneze contracte importante cu televiziunile și, astfel, salariile jucătorilor au crescut din ce în ce mai mult.

"Timp de 22 de ani, am avut norocul să-l văd pe David în acțiune. Era un mentor și unul dintre cei mai dragi prieteni de-ai mei", a spus Adam Silver, președintele NBA, într-un comunicat, care a mai adăugat:

"Petrecem ore în șir în birou, pe teren, în avioane, acolo unde baschetul ne ducea. La fel ca toate legendele din NBA, David avea calități extraordinare, dar cu el se discutau mereu lucrurile fundamentale: pregătirea, atenția la detalii și multă muncă".

După ce a suferit accidentul cerebral vascular, David Stern a fost internat într-un spital din New York. Până la anunțul oficial al celor de la NBA nu existau vești despre starea de sănătate a fostului președinte. David Stern a murit la vârsta de 77 de ani, anunțul fiind făcut de NBA în prima zi a anului 2020.