Ken Doherty si-a continuat saptamana senzationala cu o victorie in fata numarului unu mondial, John Higgins, in semifinalele Cupei Malta, si va juca pentru a cincea oara in finala din insula mediteraneana, un record al competitiei. Doherty l-a invins pe Higgins cu 6-2, intr-un meci in care fiecare frame a inclus un break de cel putin 50 de puncte, cel mai mare fiind reusit de invingator, 118 in partida a sasea.

Higgins a castigat primul frame, si a reusit un snooker spectaculos in frameul secund, iar Doherty a reusit sa se salveze abia la a patra incercare. Insa apoi a dominat prima sesiune castigand partida a doua cu un break de 76 de puncte, si distantandu-se la 3-1 dupa alte doua breakuri de 90 si respectiv 70 de puncte.

Dupa reluare, numarul unu mondial a redus diferenta la 2-3, dar Doherty se simte ca acasa in Malta, unde a triumfat in trei randuri. Irlandezul a reusit a cincea victorie consecutiva la actuala editie, dupa cele patru din grupa, a fost imbatabil la masa in restul intalnirii, castigand urmatoarele trei partide la rand, si implicit si meciul cu 6-2.

"Am lovit foarte bine astazi, a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei mele. Am avut niste breakuri frumoase si m-am simtit foarte bine. Trebuie sa joci bine impotriva unora ca el (n.r. Higgins), chiar si cand nu joaca la potential maxim este un jucator greu de invins. Trebuie sa joci perfect", a declarat Doherty la finalul meciului.

In finala competitiei, irlandezul il va infrunta pe invingatorul dintre Shaun Murphy si Ding Junhui.