După ce Ronnie O'Sullivan (liderul mondial) a fost eliminat încă din primul tur, competiția de la Crucible a rămas și fără jucătorul aflat pe locul al doilea în ierarhia mondială. Mark Selby (cap de serie 3), triplu campion mondial, a fost învins în optimi de Gary Wilson, scor 10-13.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul 32 în ierarhia mondială, Gary Wilson este al doilea jucător calificat în sferturi. Neil Robertson și-a asigurat prezența în această fază după ce l-a învins pe Shaun Murphy, scor 13-6.

Gary Wilson îl așteaptă în sferturi pe câștigătorul partidei dintre Ali Carter și Zhou Yuelong, în timp ce Neil Robertson se va duela cu învingătorul dintre John Higgins (cap de serie 5) și Stuart Bingham (12).

La ediția de anul trecut a Campionatului Mondial, Selby era eliminat în primul tur de Joe Perry, scor 4-10. Mark Selby s-a impus de trei ori la Crucible, în 2014, 2016 și 2017.

Se vor mai disputa sâmbătă:

De ora 16:30

John Higgins - Stuart Bingham

Stephen Maguire - James Cahill 9-7 (după prima sesiune)

De la ora 21:00

Judd Trump - Ding Junhui

Mark Williams - David Gilbert 7-9 (după prima sesiune)

Programul optimilor:

Mark Williams - David Gilbert

Barry Hawkins - Kyren Wilson

John Higgins - Stuart Bingham

Shaun Murphy- Neil Robertson 6-13

Mark Selby - Gary Wilson 10-13

Ali Carter - Zhou Yeulong

Judd Trump - Ding Junhui

Stephen Maguire - James Cahill

Click aici pentru a vedea tabloul complet al Campionatului Mondial de Snooker.

Cum se joacă la Campionatul Mondial

Disputele din turul întâi se joacă după sistemul "cel mai bun din 19 frame-uri". În turul doi, regula este "cel mai bun din 25 de frame-uri", la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul "cel mai bun din 33 de frame-uri". În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după "cel mai bun din 35 de frame-uri".

Marele câștigător al Campionatului Mondial va încasa un premiu de 500,000 de lire sterline, în timp ce finalistul va fi răsplătit cu 200,000 de lire sterline.

În România, turneul poate fi urmărit la Eurosport.