Ronnie O'Sullivan a oferit duminică seara clipe unice pentru istoria snooker-ului, englezul reușind să bifeze o performanță formidabilă: 1000 de break-uri de peste 100 de puncte. Totul s-a petrecut în finala Players Championship, competiție pe care "Racheta" a câștigat-o după 10-4 în finala cu Neil Robertson.

Ronnie O'SullivanFoto: sportinglife.com

În vârstă de 43 de ani, Ronnie continuă să modifice recordurile în sportul căruia i-a dăruit atât de multe lucruri de-a lungul carierei.

"The Rocket" a bifat duminică 1000 de break-uri de peste 100 de puncte în întreaga carieră. Momentul a fost unul regizat parcă la Hollywood: a venit la ultimul frame, O'Sullivan încheind practic en-fanfare o finală pe care a dominat-o de la un capăt la altul.

Nu mai vorbim de faptul că bila care a produs efectiv recordul (cu care a atins cele 100 de puncte) a fost executată cu mâna stângă (deși putea la fel de bine să trimită cu dreapta).

Publicul a gustat din plin evoluția lui Ronnie, uralele însoțind precum la fotbal fiecare bilă care intra în buzunare.

"Știam că trebuie să joc bine și cred că am făcut-o întreaga săptămână de concurs. Să ajung la 1000 de break-uri de peste o sută este grozav. A fost plăcut să împart momentul cu un oponent pentru care am mult respect (n.r. Neil Robertson)" - Ronnie O'Sullivan.

A fost finala cu numărul 50 din carieră și titlul 35 pentru "The Rocket".