Mark Selby a dominat finala cu Stephen Lee intr-o maniera categorica. Cu exceptia primelor frame-uri, cind Lee a tinut disputa in echilibru, Selby nu a avut rival: de la 2-3 a cistigat 8 frame-uri consecutive si a cistigat finala cu 10-3.

In afara premiului de 150 de mii de lire sterline, Selby va primi si jumatate din bonusul pentru break maxim - in chiar ultimul joc al finalei, a egalat break-ul maxim realizat in timpul competitiei de ken Doherty (141 de puncte).

Pina in finala, Mark Selby a fost nevoit sa lupte pina in frame-ul decisiv pentru calificare: i-a eliminat pe Stephen Hendry, Stephen Maguire si Ken Doherty (6-5).

Mark Selby, 24 de ani, se afla la primul titlu major din cariera. A fost totodata prima sa participare la un Masters, iar performanta il transforma in al 5-lea debutant care triumfa la acest turneu. Ultima performanta similara ii apartine lui Stephen Hendry care a cistigat Mastersul la prima sa prezenta, in 1989.

In 2007, Mark Selby a fost premiat pentru cea mai consistenta ascensiune in snooker: anul trecut a disputat finala Campionatului Mondial, pierduta dramatic in fata lui John Higgins, si semifinala UK Championship (in care a cedat in fata lui Ronnie O'Sullivan care a reusit un break maxim in decisiv).