Marco Fu isi continua seria senzationala de la Mastersul de snooker gazduit de Wembley Arena, unde a luat startul in calificari. Jucatorul din Hong Kong a trecut in sferturile de finala, intr-un joc 100% asiatic, cu 6-3, de chinezul Ding Junhui, finalistul de anul trecut.

Ding, invins in finala din 2007 de Ronnie O'Sullivan cu 10-3, nu a mai aratat forma din optimi, cand trecea de campionul mondial, John Higgins. In partida cu Fu, cei doi si-au impartit frame-urile din prima sesiune, iar dupa revenirea de la cabine chinezul a preluat avantajul pe tabela de marcaj.

Din acel moment, Marco Fu, care pe 8 ianuarie a implinit 30 de ani, a trecut la conducerea jocului. Mai intai a profitat de o greseala a lui Ding si cu un break de 62 a egalat situatia la general. Apoi a reusit 262 de puncte la rand distantandu-se la 5-3 si conducand cu 41-0 in frame-ul noua. Ding a revenit la masa, dar nu a reusit sa mai schimbe soarta jocului, cedand dupa o eroare la o bila de siguranta.

Pentru un loc in finala, Fu il va intalni pe Stephen Lee care a trecut in sferturi cu un neverosimil 6-1 de Peter Ebdon, al saptelea jucator al lumii.

"Nu ma gandesc deloc la castigarea turneului, pentru ca am un record negativ impotriva lui Lee. La finala Grand Prix-ului din 1998 m-a invins cu 9-2 si reusea break dupa break. N-a mai jucat demult cu el, dar probabil e foarte bun, daca l-a invins cu 6-1 pe Ebdon", a spus jucatorul din Hong Kong despre finalul turneului londonez.