Duminica incepe Saga Insurance Masters, unul dintre cele mai asteptate turnee de snooker, editia din acest an fiind anuntata ca una dintre cele palpitante dintr-o istorie de 33 de ani.

Dintre cei 18 jucatori care s-au aliniat la startul competitiei, 9 au castigat in ultimii 2 ani cel putin un turneu major, lucru care da sperante ca acest turneu va fi foarte disputat. Rundele se vor disputa in sistemul cel mai bun din 11 frame-uri, finala jucindu-se in sistemul cel mai bun din 19 frame-uri.

Anul acesta turneul a fost mutat de pe Wembley Conference Centre pe Wembley Arena, aceasta din urma gazduind 4 000 de spectatori, fiind cu 1400 de locuri mai incapatoare ca vechea locatie. Castigatorul din anul acesta va primi nu mai putin de 150 000 de lire, in timp ce pentru un break maxim de 147 de puncte, fericitul performer va primi 25 000 de lire.

"Cei 2600 de spectatori care umpleau vechea sala creau o atmosfera deosebita. Sunt sigur ca si anul acesta, pe noua arena se va creea o atmosfera cel putin la fel de placuta" a spus Ken Doherty, de 2 ori finalist la turneu, el urmand sa-l intalneasca in primul sau joc pe Mark Williams.

Castigatorul de anul trecut, Ronnie O'Sullivan, care a fost prezent in ultimile 4 finale, poate egala, cu o prezenta in finala si la aceasta editie, recordul lui Stephen Hendry, care a fost prezent in 5 finale."Iubesc Mastersul si sunt mandru de ce am realizat in ultimii 4 ani aici. Chiar daca am pierdut 2 din cele 4 finale, nu regret nimic, pentru ca au fost partide extraordinare".

"Atmosfera pe care o creeaza spectatorii este una incredibila, si voi incerca sa le rasplatesc suportul pe care ei mi-l ofera", a mai spus "The Rocket", care il va intalni in primul tur pe Stephen Maguire, intr-o reeditare a finalei de la UK Championships.