Ding Junhui a facut un pas important spre calificarea in semifinalele Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield, dupa ce a dominat cu autoritate sesiunile unu si doi din meciul cu Ronnie O'Sullivan. Jucatorul chinez conduce cu 10-6 inainte de sesiunea finala de miercuri - se joaca dupa sistemul cel mai bun din 25 de frame-uri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa prima sesiune, scorul era egal, 4-4. Ding a evoluat insa in multe momente aproape de perfectiune (loviturile de distanta au facut diferenta in debuturile de frame-uri, iar apoi chinezul l-a "tinut" pe Ronnie pe scaun pret de minute bune), in timp ce O'Sullivan a comis cateva erori mari pentru nivelul si statutul sau de mare campion. Ronnie a preferat in momentele decisive solutii mai degraba fanteziste, in timp ce Ding a avut de partea sa lovituri foarte bune de siguranta.

In aceste conditii, Ding s-a distantat frame cu frame de Ronnie, ajungandu-se de la 5-5 la 10-5 in favoarea asitaticului. O'Sullivan a "salvat" ultimul frame al sesiunii cu numarul doi, aratand un joc mai apropiat de valoarea sa. Se va intra cu 10-6 in sesiunea decisiva (a treia) - va incepe miercuri, de la ora 16:30, in direct pe Eurosport.

Programul zilei:

De la ora 12:00

Mark Selby (1) - Marco Fu (8) 6-2

Kyren Wilson(14) - John Higgins (6) 5-11

De la ora 16:30

Barry Hawkins (7) - Stephen Maguire 5-3

Ronnie O'Sullivan (12) - Ding Junhui (4) 6-10

* Se disputa dupa sistemul cel mai bun din 25 de frame-uri.

Citeste aici o ampla PREZENTARE a Campionatul Mondial de Snooker din 2017.

Click aici pentru a vedea tabloul complet al Campionatului Mondial de Snooker.

Marele castigator al Campionatului Mondial va incasa un premiu de £375,000, in timp ce finalistul va fi rasplatit cu £160,000.

Recordul de titluri (n.r. era moderna) este detinut de Stephen Hendry (7), acesta fiind urmat de Steve Davis si Ray Reardon (cate 6) si Ronnie O'Sullivan (5).

In Romania, turneul poate fi urmarit la Eurosport.