Fostul campion mondial la snooker Stuart Bingham este anchetat dupa ce a pariat pe alte meciuri de snooker, informeaza BBC, conform News.ro. Binghman a recunoscut acuzatiile, dar spune ca nu a stiut ca incalca regulile.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu stiam ca nu am voie sa pariez pe meciurile altor jucatori. Credeam ca e vorba doar de meciurile mele si asa ceva nu am facut. Nu am nimic de ascuns si am cooperat pe deplin cu investigatorii", a declarat Bingham.

Federatia Internationala de Biliard si Snooker (WPBSA) a confirmat ca nu exista nicio "manipulare sau coruptie in acest caz".

Bingham a fost informat in decembrie ca este investigat de catre Nigel Mawer, presedintele comisiei de disciplina a WPBSA.

Stuart Bingham a confirmat ca a plasat pariuri pe alte meciuri, dar nu pe ale sale, subliniind ca nu stia ca a incalcat regulile WPBSA.

Potrivit BBC, decizia in privinta lui Bingham nu va fi luata mai devreme de 15 aprilie, cand va avea loc Campionatul Mondial,

Bingham, in varsta de 40 de ani, a castigat titlul mondial in 2015.

In ianuarie, Alfie Burden a fost suspendat sase luni si amendat cu 5.000 de euro pentru ca a pariat 25.000 de lire sterline pe meciuri de snooker, inclusiv ale lui.