Detinatorul titlului mondial, scotianul John Higgins, a fost decorat de Regina Marii Britanii cu titlul de Membru al Imperiului Britanic, pentru contributia adusa dezvoltarii snookerului in lume. Higgins a castigat in luna mai Campionatul Mondial pentru a doua oara in cariera, dupa victoria din finala de la Crucible in fata lui Mark Selby, cu acest succes incheind sezonul pe primul loc al clasamentului profesionistilor.

"Am fost socat cand am fost anuntat ca voi primi acest titlu. Ca jucator de snooker, nu te astepti sa primesti astfel de premii", a declarat Higgins la aflarea vestii. "Este un lucru bun ca acest sport primeste devine recunoscut. Sunt incantat, este fantastic. Abia astept sa merg la palatul Buckingham. Sunt sigur ca nevasta mea isi va cumpara o rochie noua, iar copiii vor merge in kilturi."

John Higgins este al saselea jucator de snooker care devine Membru al Imperiului. Inaintea sa, aceasta distinctie le-a fost acordata lui Stephen Hendry, Steve Davis, John Parrott, Mark Williams si Jimmy White.

Ordinele pentru Excelenta ale Imperiului Britanic au fost infiintate in 1917 de Regele George V.

Pe lista celor premiati de Regina Elisabeta a II-a cu ocazia Anului Nou se mai afla antrenorul nationalei de rugby a Angliei, Brian Ashton, sau actorii Ian McKellen si Julie Walters.