Judd Trump este campionul primei editii a European Masters Snooker, competitie organizata la Circul Globus din Bucuresti, dupa ce l-a invins in finala pe Ronnie O'Sullivan, scor 9-8. "Asul din pachet" a revenit spectaculos in fata lui O'Sullivan, castigand trei jocuri consecutiv pentru a se impune in decisiv.

Judd Trump, castigatorul European Masters Snooker 2016Foto: European Masters

Finala s-a jucat dupa sistemul cel mai bun din 17 frame-uri, in cadrul a doua sesiuni. Dupa prima repriza a primei sesiuni, Ronnie O'Sullivan il conducea pe Judd Trump cu 3-1. "The Rocket" a incheiat in avantaj prima sesiune a finalei, scor 5-3.

Judd Trump a inceput foarte bine sesiunea a doua, iar dupa ce a castigat primele trei frame-uri, a reusit sa intoarca scorul in favoarea sa (6-5). Ronnie O'Sullivan a castigat insa ultimul frame al primei reprize din sesiunea de seara, iar scorul a ajuns la 6-6.

Dupa ce Ronnie si-a adjudecat primele doua frame-uri ale ultimei reprize si a ajuns sa conduca cu 8-6, Judd Trump a mai reusit o serie de trei jocuri la rand si s-a impus cu 9-8 in finala European Masters Snooker.

Aceasta a fost a 15-a intalnire dintre cei doi jucatori, O'Sullivan conducand cu 8-7.

In varsta de 27 de ani, Judd Trump si-a trecut in palmares al saselea titlu din cariera.

"A fost un meci foarte greu. Ronnie nu a avut un joc foarte bun, dar m-a pus in dificultate si m-a condus. Asta arata cat este de bun. Te pune sub presiune doar stand pe scaun, nimeni nu poate face asta in afara lui", a declarat Trump, potrivit News.ro.

Judd Trump va incasa un cec in valoare de 75.000 de euro, in timp ce Ronnie O'Sullivan va primi 35.000 de euro.

European Masters Snooker, primul turneu din circuitul mondial disputat in Romania, a fost dotat cu premii totale in valoare de 350.000 de euro.