In perioada 3-9 octombrie, Bucurestiul va fi capitala mondiala a snooker-ului, cei mai buni jucatori din lume urmand sa fie vazuti la Circul Globus. In aceasta saptamana au avut loc calificarile pentru turneul final din capitala Romaniei, faza in care surprizele nu au intarziat sa apara. Nume importante precum Stuart Bingham si Mark Williams au ratat accesul pe tabloul principal.

HotNews.roFoto: Hotnews

European Masters va avea loc in perioada 3-9 octombrie, la Circul Globus. Turneul de la Bucuresti se va desfasura pe doua mese, una in arena centrala a Circului Globus si alta intr-o sala alaturata. Cea de-a doua masa va fi folosita doar in primele patru zile ale competitiei.

30 de jucatori si-au asigurat prezenta pe tabloul principal. Neil Robertson, Judd Trump, Shaun Murphy, John Higgins, Mark Allen sau Ali Carter vor fi prezenti, printre altii, la startul European Masters.

Ronnie O'Sullivan si Mark Selby vor disputa meciurile de calificare in Romania

Doua meciuri de calificare se vor disputa la Circul Globus. Mark Selby va juca cu Fergal O'Brien, in timp ce Daniel Wells il va infrunta pe Ronnie O'Sullivan.

Stuart Bingham si Mark Williams nu vor veni la Bucuresti

Stuart Bingham si Mark Williams au pierdut in calificari si au ratat accesul pe tabloul principal al primei editii a European Masters. Bingham a pierdut in fata lui Scott Donaldson, scor 3-4, in turul doi al calificarilor, in timp ce galezul Mark Williams a fost eliminat inca din primul tur de Robin Hull.

Click aici pentru a vedea tabloul complet al European Masters.

Premii:

European Master, primul turneu din circuitul mondial disputat in Romania, este doatat cu premii totale in valoare de 350.000 de euro, iar bugetul de organizare a competitiei se ridica la aproximativ 500.000 de euro.

Castigatorul European Masters va incasa 80.000 de euro, in timp ce finalistul va primi aproximativ 50.000.

Program:

Intre 3 si 7 octombrie, meciurile vor incepe de la ora 10:00, ultima partida a zilei urmand sa debuteze de la ora 19:00 (cel mai bun din 9 frame-uri).

Semifinalele se vor disputa sambata, 8 octombrie, cu incepere de la ora 13:00 (cel mai bun din 11 frame-uri). Marea finala este programata duminica, 9 octombrie, in cadrul a doua sesiuni, de la ora 13:00, respectiv ora 19:00 (cel mai bun din 17 frame-uri).

Click aici pentru a vedea programul competitiei.

Preturi bilete:

Biletele si abonamentele la European Masters sunt disponibile pe site-ul Eventim.ro.

Abonamentele se comercializeaza cu 770 de lei (categoria 1) si 480 de lei (categoria 2).

Preturile biletelor sunt urmatoarele: luni - vineri - 450 lei (VIP), 195 lei (premium), 95 de lei (categoria 1), 55 de lei (categoria 2); sambata - 755 lei (VIP), 575 lei (premium), 195 lei (categoria 1), 125 lei (categoria 2); duminica - 975 lei (VIP), 795 lei (premium), 235 lei (categoria 1), 165 lei (categoria 2).

De astazi, biletele si abonamentele pot fi achizitionate si de la Circul Globus - intrarea principala, intre orele 11:00-17:00.

In Romania, competitia va fi transmisa live de Eurosport.