Ronnie O'Sullivan a venit la Telford cu amintirea proaspata a cistigarii Premier League. Pariorii il dadeau invingator sigur si la UK Championship, pe baza formei demonstrate. Numai ca insusi The Rocket alunga ideea "marelui favorit", pentru ca stia - de doi ani nu mai cistigase un super-turneu.

La Telford, Ronnie nu a avut decit o singura problema, si aceea rezolvata in stilul casei: in semifinala cu Selby, a ajuns la 8-8. In mansa decisiva, O'Sullivan a cistigat cu break maxim, performanta uluitoare.

Finala nu a avut istoric: Ronnie a cistigat prima sesiune contra lui Maguire cu 8-0 (!!!), apoi a securizat victoria cu 10-2.

Impresionat si el de performanta, O'Sullivan a dezvaluit ca in timpul meciului s-a gindit la retragere. "Intotdeauna mi-am spus ca daca este sa ma retrag, sa o fac atunci cind sunt sus. La 8-0 era momentul, nu?"

Si totusi, capriciosul The Rocket nu s-a retras: "Este totusi prea devreme".

Ronnie O'Sullivan, 32 de ani, este noul lider al clasamentului mondial. Finalistul Stephen Maguire a urcat pe 2, in vreme ce fostul lider Shaun Murphy a coborit pe locul 3.