Novak Djokovic (1 ATP) a fost eliminat de Dominic Thiem (4 ATP) în semifinalele de la Roland Garros, după un meci perturbat de vânt și ploaie. Sârbul a răbufnit la conferința de presă, criticând condițiile de joc de la Paris, menționând că au fost printre cele mai proaste pe care le-a întâlnit. Totuși, liderul mondial nu a pus înfrângerea pe seama condițiilor, recunoscând superioritatea adversarului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut un sezon bun pe zgură. Nu pierdusem niciun set înaintea acestei semifinale. Dar împotriva lui Dominic știam că va fi un meci dificil. A dovedit încă o dată că este unul dintre cei mai buni jucători. Îl felicit!", a declarat Novak Djokovic, potrivit L'Equipe.

Djokovic, deranjat de condițiile de la Roland Garros

"Când joci într-un uragan, e greu să produci cel mai bun tenis. Aceste condiții de joc au fost printre cele mai proaste pe care le-am întâlnit vreodată. Nu există reguli pentru vânt. Supervizorul mi-a explicat că atâta timp cât nu sunt obiecte care să zboare pe teren, putem să jucăm. Nu știam că o umbrelă nu este un obiect (n.r. o umbrelă i-a scăpat unui spectator și a ajuns pe teren la începutul meciului). Organizatorii nu au dorit să întrerupă meciul, este decizia lor. Ei știu mai bine tenisul decât noi", a spus liderul mondial.

Despre semifinala cu Dominic Thiem

"Chiar vreau să îl felicit pe Dominic. A jucat foarte bine. A utilzat bine slice-ul, a reușit passing-uri bune. În cele din urmă, el a reușit să pună în teren o minge mai mult decât mine. S-a mișcat bine și m-a pus constant într-o poziție incomodă pe teren. A deschis terenul și a devenit mai ușor pentru el. La fel ca la mingea de meci. Meciul a fost dificil. Din cauza condițiilor, da, dar mai ales pentru că Dominic este un jucător foarte bun. Mai ales pe zgură", a precizat Djokovic.

Novak Djokovic a fost învins de Dominic Thiem, scor 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5, după patru ore şi 13 minute. Austriacul va evolua în finală cu spaniolul Rafael Nadal (2 ATP), care l-a învins pe elveţianul Roger Federer (3 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-2.

Nadal și Thiem au jucat finala și la ediția de anul trecut, câștigător fiind spaniolul, scor 6-4, 6-3, 6-2.

S-ar putea să te intereseze și:

Finala cu repetiție - Dominic Thiem îl învinge dramatic pe Novak Djokovic și va încerca să tragă norocos în finala cu Nadal