Al doilea finalist de la Roland Garros va fi stabilit sâmbătă, după ce partida dintre Novak Djokovic și Dominic Thiem a fost întreruptă din cauza ploii. Austriacul conducea cu 6-2, 3-6, 3-1, în momentul în care organizatorii au decis că nu se mai poate juca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vântul și-a spus iar cuvântul, după ce a intervenit și în spectacolul dintre Nadal și Federer. Thiem a început mai bine partida, a avut un joc solid și s-a impus în primul set profitând de erorile lui Djokovic (opt la număr și o singură lovitură direct câștigătoare).

În momentul în care Thiem servea la 2-3 și 30-0 în setul secund, cei doi au mers la vestiare pentru că a început ploaia. Sârbul a revenit mult mai bine, a redus din greșeli și a egalat situația la seturi convertind singura sa șansă de break la 4-3.

Thiem a fost mai agresiv în debutul setului al treilea, a încercat să scurteze schimburile și a reușit să facă un break la 2-1. Acesta a fost și momentul în care ploaia a început din nou, organizatorii luând decizia de a amâna restul jocului pentru ziua de sâmbătă.

Câștigătorul se va duela pentru titlu cu Rafael Nadal.

Scurtă de senzație reușită de Thiem: