​Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty a declarat că a muncit mult în ultimii ani pentru a ajunge să joace finala turneului de la Roland Garros, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După primul set, a fost uşor. Finalul primului set a fost complicat. Am jucat şi bine şi oribil, dar a ieşit bine până la urmă. Este incredibil. Drumul a fost incredibil în ultmii trei ani (n.r. - de la revenirea în tenis) şi în ultimile 15 zile. Cred că am fost constantă, chiar dacă tenisul meu nu a fost la cel mai înalt nivel în timpul meciului, a fost când am avut nevoie cu adevărat. În final, a fost bine că am jucat în fiecare zi, pentru a păstra aceeaşi rutină, aceeaşi dinamică. Am muncit din greu cu Tyzz (n.r. - antrenorul Craig Tyzzer) pentru a ajunge aici", a declarat Barty, potrivit lequipe.fr.

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul 8 WTA, şi sportiva cehă Marketa Vondrousova, numărul 38 mondial, s-au calificat, vineri, în finala turneului de la Roland Garros.

Vondrousova a învins-o în semifinale pe britanica Johanna Konta, locul 26 mondial, scor 7-5, 7-6 (2), într-o oră şi 45 de minute.

Barty, care are 23 de ani, a trecut în semifinale de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA, scor 6-7 (4), 6-3, 6-3, într-o oră şi 53 de minute.

Citește și:

VIDEO Roland Garros: Dramatism și răsturnări de scor - Ashleigh Barty vs Marketa Vondrousova, duelul din finală

Marketa Vondrousova, după ce s-a calificat în finala Roland Garros: "Este cea mai frumoasă săptămână din viaţa mea"