​Nu mai este mult timp iar Chatrier-ul va răsuna sub zgomotul loviturilor jucătorilor care au scris file importante în istoria tenisului mondial. Acum 14 ani se întâlneau pentru prima dată, vineri o vor face la Roland Garros pentru a 39-a oară în carieră. Rogeeeer Fedeereeeer și Raafaaaael Nadaaal vor călca pe zgura pariziană pentru un FEDAL așteptat ca pâinea caldă. Deși mai este o oră și jumătate până la start, primii spectatori și-au făcut deja apariția pe central. Tabloul de concurs din complex (pe care l-am tot fotografiat pe durata turneului) a devenit cel mai important obiectiv turistic: se stă la rând pentru o fotografie cu numele celor doi.

Spectatori inainte de Federer vs NadalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

La ora transmiterii acestui material, la Roland Garros au loc semifinalele feminine. Lume multă pe aleile complexului și mai multă în dreptul peretelui unde se află scrise cele două tablouri de simplu.

Disputele de la feminin se dispută într-un ușor anonimat, toate discuțiile sunt despre FEDAL.

Toată lumea vrea să facă o fotografie cu tabloul masculin, acolo unde este scris manual duelul de cinci stele și jumătate dintre Roger Federer și Rafael Nadal.

Sunt fani de ambele părți, dar și spectatori neutri. Freamătul este din ce în ce mai "vocal", iar cozile de la intrare sunt prezente cu mult timp înainte de a începe primul meci al zilei de la masculin (Roger vs Rafa).

În tot acest timp, pe central se antrenează Dominic Thiem (va juca în a doua semifinală a zilei cu Novak Djokovic). La masa presei totul este pregătit: locurile sunt împărțite deja, se pot vedea numele publicațiilor din toată lumea.

Interesul în jurul acestui FEDAL este unul imens, deja sunt televiziuni care au studiouri live de la primele ore ale dimineții.

În stânga tribunei presei sunt locurile rezervate presei din Elveția, iar în dreapta cele destinate jurnaliștilor din Spania.

Pe zgură, și-a făcut apariția un alt "monstru" al circuitului: Novak Djokovic. Dominic Thiem părăsește arena pentru a-i face loc sârbului, în timp ce Nadal și Federer s-au antrenat tot pe Chatrier, dar la primele ore ale dimineții...

Fotografii realizate cu noul Huawei P30 Pro de la evoMAG.ro