​Liderul mondial Novak Djokovic își continuă drumul spre al doilea "Nole Slam" (a câștigat ultimele trei Grand Slam-uri). Sârbul l-a învins în trei seturi pe Alexander Zverev (favorit nr. 5), scor 7-5, 6-2, 6-2. Meciul a durat două ore și 10 minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

În semifinale, Nole se va duela cu Dominic Thiem (6-2, 6-4, 6-2 vs Karen Khachanov). Djokovic a câștigat șase din cele opt meciuri directe (3-2 pe zgură pentru sârb). Dominic a câștigat în sferturi la Roland Garros 2017 și la Masters-ul de la Monte Carlo în 2018. Djokerul a câștigat ultima confruntare, la Madrid, în două tiebreak-uri (la 2 și la 4).

Ultimul punct al partidei dintre Djokovic și Zverev:

Zverev a avut o șansă importantă în primul set, când a servit pentru câștigarea primei părți a meciului la 5-4. Au urmat șase game-uri consecutive în care s-a impus Nole, acesta fiind și momentul desprinderii sârbului.

Djokovic a reușit în 2016 performanța de a câștiga toate cele patru turnee de Grand Slam consecutiv. Acesta poate repeta isprava, dacă se va impune la Paris.

28 de victorii și cinci înfrângeri a înregistrat Novak Djokovic în 2019. Sârbul a câștigat Australian Open, Masters-ul de la Madrid și a ajuns până în finală la Roma.

În cealaltă semifinală de pe tabloul masculin se vor duela, pentru a 39-a oară, Rafael Nadal și Roger Federer.