La doar 17 ani, Amanda Anisimova (51 WTA) a reușit să se califice în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o pe Simona Halep (3 WTA), campioana en-titre de la Roland Garros. Americanca de origine rusă a declarat că i-au tremurat mâinile și a simțit presiunea atunci când a fost aproape de victorie. "Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar așa de simplu", a spus Anisimova.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar așa de simplu. De fiecare dată când eram aproape simțeam presiunea, simțeam că îmi tremura mâna din ce în ce mai tare. Știam că trebuie să fiu foarte atentă la reverul în lung de linie. Cred că am avut un plan de joc bun. A fost prima dată când am jucat pe acest teren, dar este ceva incredibil, o arenă senzațională", a spus Amanda Anisimova după victoria împotriva Simonei Halep.

Simona Halep (3 WTA), deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova (17 ani, locul 51 WTA).

În urma acestui eșec, Halep va coborî pe locul 8 WTA, după ce nu şi-a apărat titlul de anul trecut. Aceasta va fi cea mai slabă clasare a Simonei Halep de la 17 februarie 2014, când a fost pe locul 9 WTA, potrivit News.ro.

În turul trei, Anisimova o eliminase pe Irina Begu, scor 7-6 (6), 6-4. În semifinale, Anisimova va juca împotriva australiencei Ashleigh Barty (8 WTA), care a învins-o pe americanca Madison Keys (14 WTA), scor 6-3, 7-5.

S-ar putea să te intereseze și:

Roland Garros: Simona Halep vs Amanda Anisimova 2-6, 4-6 / Campioana en-titre, eliminată în sferturi de o jucătoare de 17 ani în plină ascensiune

Recitalul ofensiv, precizia enervantă a Amandei și eliminarea Simonei Halep de la Paris