Simona Halep se află în sferturi la Roland Garros, unde va juca miercuri împotriva Amandei Anisimova (17 ani, 51 WTA). Daniel Dobre, antrenorul campioanei en-titre de la Paris, consideră că Halep este aproape de forma maximă, precizând că pe măsură ce a avansat în turneu a jucat mai bine și a căpătat încredere. El a menționat că eleva sa a fost tensionată mai ales în primele tururi ale competiției.

Daniel DobreFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"E o mare diferenţă acest Roland Garros. Şi pentru că vine din postura de deţinătoare a titlului. A încercat să lase presiunea deoparte, dar a fost greu, a fost tensionată, mai ales în primele tururi. Dar, pe măsură ce a înaintat în turneu, a jucat mai bine, a căpătat încredere. Cred că acum se apropie de forma maximă" a dezvăluit Daniel Dobre, antrenorul Simonei, potrivit Digi Sport.

"E un avantaj că a jucat trei seturi în primele meciuri"

"Nu e un dezavantaj că a jucat trei seturi în primele meciuri. A fost testată psihic şi a rezistat. Era un handicap dacă avea toate partidele de trei seturi, atunci se simţea oboseala. Dar, aşa, e un avantaj, pentru că a câştigat mult la nivelul încrederii", a precizat Dobre.

Cum analizează adversarele Simonei

"Caut să văd adversarul live. De cele mai multe anticipez ce urmează: să zicem că pe tablou urmează să joace cu "X" în semifinale. Caut să mă duc să o văd din timp. După care, avem posibilitatea să urmărim statisticile. Şi, mai vorbeşti cu alţi antrenori prieteni sau cu jucătoare care au evoluat contra acelei adversare. Mai iei informaţii şi de acolo", a explicat Dobre.

Despre colaborarea cu Simona Halep

"Nu pot să spun că am avut momente grele. Cel mai greu a fost să mă adaptez la personalitatea ei. Fiecare jucător e diferit şi campionii în special sunt diferiţi faţă de ceilalţi jucători", a caracterizat Dobre colaborarea cu Simona Halep.

Partida dintre Simona Halep și Amanda Anisimova va fi prima a zilei de miercuri pe arena Philippe Chatrier. Confruntarea din sferturi este programată la ora 15:00 (ora României) și va fi transmisă în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Simona Halep şi Amanda Anisimova nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Parcursul celor două jucătoare până în sferturi:

Simona Halep

Turul I: 6-2, 3-6, 6-1 cu Ajla Tomljanovic (Australia, 47 WTA)

Turul II: 6-4, 5-7, 6-3 cu Magda Linette (Polonia, 87 WTA)

Turul III: 6-2, 6-1 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 27 WTA)

Optimi: 6-1, 6-0 cu Iga Swiatek (Polonia, 104 WTA)

Amanda Anisimova

Turul I: 6-3, 6-1 cu Harmony Tan (Franța, 265 WTA)

Turul II: 6-4, 6-2 cu Aryna Sabalenka (Belarus, 11 WTA)

Turul III: 7-6(6), 6-4 cu Irina Begu (România, 116 WTA)

Optimi: 6-3, 6-0 cu Aliona Bolsova Zadoinov (Spania, 137 WTA)