Simona Halep (3 WTA) nu i-a dat nicio șansă polonezei Iga Swiatek (104 WTA) în partida din optimile turneului de la Roland Garros (scor 6-1, 6-0). Jucătoarea în vârstă de 18 ani a declarat că i s-a părut că nu a controlat nimic, fiind surprinsă de jocul româncei: "Mi se părea că o să joace şi ea juca în lung de linie şi nu eram pregătită pentru asta."

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am fost cu capul în meci. Mi se părea că nu controlez nimic. Cel mai important lucru de care am fost suprinsă a fost abilitatea ei de a juca în direcţia în care nu eram pregătită. Mi se părea că o să joace şi ea juca în lung de linie şi nu eram pregătită pentru asta. Este diferit să evoluezi cu o jucătoare ca Simona şi să le vezi la TV. În final, am avut şansa să-i simt jocul", a declarat Swiatek, potrivit News.ro.

În ciuda înfrângerii suferite, poloneza spune că a avut ce învăţa din acest meci: "Este o bună experienţă pentru mine. Şi îmi voi aminti de acest meci, am învăţat ceva, chiar dacă a durat numai 40 de minute, cred."

Simona Halep a învins-o pe Iga Swiatek după o partidă care a durat 45 de minute, scor 6-1, 6-0, calificându-se pentru a patra oară în carieră în sferturile de la Roland Garros. De fiecare dată când Halep a ajuns în sferturi, a jucat și finala (2014, 2017 și 2018).

Simona Halep va juca în sferturi cu americanca Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA), care a trecut de spaniola Aliona Bolsova Zadoinov (20 de ani, 137 WTA), venită din calificări, scor 6-3, 6-0, după o oră și 7 minute. Va fi prima întâlnire directă dintre Halep și Anisimova.

În turul trei de la Roland Garros, Anisimova a învins-o pe Irina Begu, scor 7-6(6), 6-4. Vezi aici mai multe detalii.