​​Dominic Thiem, finalist anul trecut și favorit nr. 4, s-a calificat în sferturile competiției de la Roland Garros, după ce l-a învins pe spectaculosul Gael Monfils (cap de serie nr. 14), scor 6-4, 6-4, 6-2. Mai departe s-a calificat și Alexander Zverev (5), după o victorie în fața lui Fabio Fognini (9).

HotNews.roFoto: Hotnews

După trei partide în care s-a impus în patru seturi (vs Paul, Bublik și Cuevas), Thiem a obținut o victorie mai ușoară în fața unui adversar mai bine cotat. Monfils, ultimul francez rămas în competiție, nu a putut face față jocului foarte bun prestat de austriac pe zgură (suprafața sa favorită).

Thiem a avut răspunsul perfect chiar și în momentele în care Gael s-a aflat la un nivel ridicat, făcând ca jocul complet al francezului (defensivă foarte bună și ofensivă surprinzătoare prin stilul său spectaculos și imprevizibil) să pară inutil.

În turul următor, Dominic Thiem se va duela cu învingătorul confruntării dintre Karen Khachanov și Juan Martin del Potro.

Dominic a câștigat 20 din ultimele 23 de partide disputate la Roland Garros. Austriacul s-a calificat cel puțin în semifinale la ultimele trei ediții ale Grand Slam-ului din Paris.

Alexander Zverev a avut nevoie de aproape trei ore pentru a trece de Fabio Fognini. Germanul s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2, 7-6(5) și îl va întâlni pe Novak Djokovic în sferturile competiției.

Zverev a servit excelent începând cu setul secund (a apărat toate cele șapte mingi de break ale italianului) și a avut 34 de lovituri câștigătoare care i-au adus victoria. Italianul i-a oferit avantajul neamțului în tiebreak-ul setului al patrulea, făcând o dublă greșeală la scorul de 2-3.

Pentru Alexander, aceasta a fost prima victorie în fața unui jucător din Top 25 la un Grand Slam. Sascha a ajuns la opt meciuri câștigate consecutiv (a obținut trofeul la Geneva).