Stefanos Tsitsipas și Stan Wawrinka au oferit în optimile de la Roland Garros unul dintre cele mai frumoase meciuri ale anului. Victoria i-a revenit elvețianului după cinci ore și nouă minute de joc, scor 7-6(6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6. Tsitsipas a mărturist, într-o conferință de presă, că a plâns după meci, precizând că nu a mai trăit niciodată un astfel de moment. "Creierul meu este gol, complet gol. Mă simt epuizat, nu am mai trăit așa ceva în viața mea", a spus grecul de 20 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De mult timp nu mai plânsesem după un meci, nu este ușor de gestionat din punct de vedere emoțional. Voi încerca să învăț din asta cât de mult pot. Mă simt epuizat, nu am mai trăit așa ceva în viața mea. Sunt foarte dezamăgit.

Creierul meu este gol, complet gol. Nici nu pot să gândesc. Am fost atât de aproape de victorie, atât de aproape... I-am dat spațiu să facă ce i-a plăcut la toate acele mingi de break. Prea multe mingi de break. Nu le-am jucat. Așteptam să le joace altcineva pentru mine. E cel mai rău sentiment de până acum, mai ales când pierzi. Nu vrei să fii în locul meu", a declarat Stefanos Tsitsipas, potrivit ATP.

Stan Wawrinka (28 ATP) a obținut una dintre cele mai frumoase victorii de la revenirea după intervenția chirurgicală suferită la genunchi în 2017. În luna iunie a anului trecut, Wawrinka se afla pe locul 263 în clasamentul ATP, iar acum elvețianul este în sferturile turneului de la Roland Garros, după o luptă de cinci ore și nouă minute cu Stefanos Tsitsipas (6 ATP), scor 7-6(6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6.

Pentru Wawrinka va urma un nou duel de foc, urmând să îl întâlnească în sferturi pe compatriotul Roger Federer. Cei doi jucători s-au mai înfruntat de 25 de ori până acum, Wawrinka reușind doar trei victorii. Ultima întâlnire a avut loc chiar în acest an, la Indian Wells, unde Federer s-a impus cu 6-3, 6-4.

În ciuda înfrângerii, Stefanos Tsitsipas va intra în premieră în Top 5 ATP. Grecul în vârstă de 20 de ani a reușit cea mai bună performanță a sa la Roland Garros, după ce în primele trei tururi a trecut de Maximilian Marterer (Germania, 116 ATP), scor 6-2, 6-2, 7-6(4), Hugo Dellien (Bolivia, 86 ATP), scor 4-6, 6-0, 6-3, 7-6 și de Filip Krajinovic (Serbia, 60 ATP), scor 7-5, 6-3, 6-7(5), 7-6(6).

VIDEO Roland Garros: Stan "The Man" Wawrinka se impune în meciul anului și se califică în sferturi / Victorie în fața lui Stefanos Tsitsipas, după cinci ore și nouă minute de joc