Nu cred că este ușor lucru să fii adversarul elvețianului, iar Leonardo Mayer a simțit-o pe propria piele - la un moment dat și-a vărsat frustrările pe o minge. Roger Federer pătrunde în sferturile de la Roland Garros cu toate pânzele sus, fără set pierdut, evoluțiile lui de până acum anunțându-l drept unul dintre favoriți (da, după o pauză de patru ani de jucat la Paris). Fedex a cedat opt game-uri (6-2, 6-3, 6-3), iar acum se poate pregăti în liniște de un meci cu învingătorul disputei dintre Tsitsipas și Wawrinka.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roger și Leonardo se întâlniseră până acum numai pe hard, toate cele trei dueluri fiind câștigate de elvețian (a cedat și două seturi).

Dacă un bunic ar încerca să-și adoarmă nepoții cu o poveste a meciului de pe Chatrier, ar trebui să mai găsească și o variantă de rezervă. 54 de minute de la primul punct, iar Roger are deja 6-2, 4-2. Totul, în stilul său inconfundabil: dă senzația că nu se întrebuințează prea mult, iar totul vine cu o naturalețe ieșită din comun.

Federer patinează foarte bine, simte zgura perfect sub încălțările cu logo-ul care i-a marcat cariera și se îndreaptă liniștit spre ceea ce așteaptă tot Chatrier-ul, o calificare în sferturi.

Sub soarele arzător al Parisului, elvețianul pare în elementul său, deși ultima dată a evoluat aici în 2015. La atâta valoare, practic nu mai contează suprafața, că oricum Roger stăpânește cel mai bine din circuit arta .

Un bun jucător de zgură, Leonardo Mayer (68 ATP) face tot ce ține de el pentru a balansa întâlnirea în favoarea sa, dar nu are armele necesare pentru a deraia Expresul de Basel.

Chatrier-ul găzduiește încă un meci în care duelurile de pe backhand sunt cu o singură mână executate, arena centrală (cel puțin cea veche) văzând de-a lungul timpului destule meciuri de acest gen.

Niciun nor pe cerul Parisului, multe avioane brăzdează văzduhul fix pe deasupra complexului. O oră și patru minute, iar Federer are primele două mingi de set (al doilea, desigur). Este fructificată a doua, iar Roger închide primele două manșe în timpul în care alții nu ar fi terminat nici primul set (6-2, 6-3). Cam grăbit elvețianul, nu?

Mayer își varsă nervii pe o minge, iar decisivul îl va începe cu un avertisment de "ball abuse".

Detaliile neobservabile de la tv

Atât de atent este la detalii elvețianul, încât îl pune unul dintre copiii de mingi să ia un rest zburat din tribună (nu a fost observat nici măcar de arbitrul de scaun). Este ceva atât de mic, încât se în mâna copilului.

Un alt lucru observat la partidele anterioare ale elvețianului: are o monitorizare corectă și în ceea ce privește mingile pe care le au copiii din colțurile terenului, iar de fiecare dată când cere sau când trebuie să returneze una, o face către copilul care are mai puține(!)...

Federer arată o mare disponibilitate la efort, iar în al patrulea game al setului al treilea ajunge aproape să facă un șpagat după ce încearcă să ajungă la o minge pe backhand.

Setul al treilea este cel mai echilbrat de până acum, dar până la urmă break-ul tot își face apariția: Roger se apără foarte bine cu slice-ul de rever (este știut faptul că aproape toată lumea îl atacă pe backhand), iar tranziția din defensivă în ofensivă este înlesnită de un forehand care se simte foarte bine de la începutul turneului.

Federer se desprinde la 5-2, iar în tribune se urnesc cu ceva dificultate valurile mexicane. Sărbătoare pe Chartier, și gândiți-vă ce zi avem: după Roger va intra pe central Rafa...

O oră și 42 de minute, urale și o dreaptă inversă minunată la final. Doar v-am spus că până și ultima lovitură este special aleasă, nu?