Nevoită să se retragă la ultimele două turnee (Miami şi Roma) din cauza unei accidentări la genunchiul stâng, Serena Williams nu s-a refăcut complet pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Patrick Mouratouglou este mulțumit de evoluția elevei sale de până acum la competiția de la Paris, mai ales că aceasta nu se află în cea mai bună formă. "Cred că s-a descurcat onorabil până acum. Nu e într-o condiţie perfectă, dar situaţia e sub control. A mai câştigat turnee de Grand Slam accidentată", a spus antrenorul francez.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serena Williams este calificată în turul trei la Roland Garros, unde o va întâlni pe compatrioata sa Sofia Kenin (35 WTA), care a beneficiat de abandonul Biancăi Andreescu înaintea meciului din turul al doilea şi a trecut mai departe fără să joace.

În primele două runde, americanca a trecut de rusoaica Vitalia Diatchenko (83 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-0, și de japoneza Kurumi Nara (238 WTA), venită din calificări, scor 6-3, 6-2.

"A mai câştigat turnee de Grand Slam accidentată. Cred că Serena s-a descurcat onorabil până acum. A avut o accidentare gravă, care a obligat-o să abandoneze la Miami. Recuperarea a durat mult şi nu a fost dusă până la capăt. Nu a avut timp suficient să se pregătească pentru un Grand Slam.

Luând în considerare timpul mic de antrenament, a făcut o treabă excelentă în primele două meciuri. E competitivă şi asta mă bucură. A avut emoţii mari în primul meci. E sub o presiune constantă. Toată lumea se aşteptă ca ea să câştige, să bată record după record. Genunchiul e în regulă acum. Nu e într-o condiţie perfectă, dar situaţia e sub control. A mai câştigat turnee de Grand Slam cu accidentări, aşa că poate manageria situaţia. Asta este viaţa unui sportiv, apar lucruri care nu depind de tine", a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit Mediafax care citează express.co.uk.

În acest moment, Serena are 23 de Grand Slam-uri câștigate (7 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon și 6 US Open), aflându-se pe locul doi în ierarhia tuturor timpurilor (nu doar era Open). A depășit-o pe Steffi Graf (22), dar se află cu unul în urma lui Margaret Court (24).

Înainte de participarea la Roland Garros, Serena a luat parte doar la patru competiții, abandonând la trei dintre ele: s-a oprit în sferturi la Australian Open (4-6, 6-4, 5-7 cu Karolina Pliskova), a abandonat în turul al treilea la Indian Wells (6-3, 1-0 pentru Garbine Muguruza), s-a retras înaintea meciului cu Qiang Wang din turul trei de la Miami și înaintea duelului cu sora sa Venus din turul doi de la Roma.

Într-o carieră de excepție, Serena a reușit să câștige 72 de turnee (din care 23 de Grand Slam), având în dreptul ei 810 victorii și 138 de înfrângeri (bani câștigați din tenis - $88,692,106).