Kiki Bertens (4 WTA și una dintre favorite) a părăsit Grand Slam-ul parizian încă din turul al doilea. În partida cu Viktoria Kuzmova (46 WTA), olandeza a fost obligată de o accidentare să se retragă, în momentul în care era condusă cu 3-1 și 40-15 în primul set.

HotNews.roFoto: Hotnews

Momentul în care Kiki Bertens s-a retras:

Campioană la Madridcu doar două săptămâni în urmă și semifinalistă la Roma, Kiki Bertens era văzută de mulți (inclusiv de Simona Halep) drept favorită la câștigarea Roland Garros.

Organizatorii au mutat partida Belindei Bencic cu Laura Siegemund de pe arena Simonne-Mathieu pe noul Philippe-Chatrier.

Kuzmova a controlat meciul încă de la început, jocul său ofensiv aducându-i puncte din ambele părți ale terenului, atât cu forehand-ul, cât și cu backhand-ul. După ce a ratat două mingi de break în al doilea game al partidei, slovaca s-a impus la 0 pe al doilea game de serviciu al adversarei (3-1). Bertens a întrerupt jocul în game-ul următor și după ce s-a consulat cu medicii a decis să se retragă.

În turul următor, Kuzmova se va duela cu învingătoarea meciului dintre Johanna Konta (26 WTA) și Lauren Davis (111 WTA).