​Naomi Osaka (1 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Paris, după ce a trecut de Anna Karolina Schmiedlova (90 WTA). Nipona nu a avut parte de un meci ușor, fiind nevoită să revină după ce a pierdut primul set cu 6-0, iar adversara a servit pentru câștigarea partidei la 5-4 și 6-5 în setul secund.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimul punct al partidei dintre Osaka și Schmiedlova:

Este pentru prima oară în istoria Roland Garros când numărul unu mondial pierde primul set al partidei inaugurale fără să facă vreun game. Doar nouă puncte a câștigat Naomi în prima parte a partidei.

Nipona și-a îmbunătățit rapid jocul, lucru care s-a văzut și pe tabelă (3-0 cu break). Schmiedlova a profitat de erorile lui Naomi (a revenit la agresivitatea nejustificată din primul set), a făcut două break-uri consecutive, însă nu a reușit să închidă partida cu serviciul nici la 5-4, nici la 6-5. Tiebreak-ul a fost câștigat fără probleme de Osaka (7-4), iar setul decisiv a fost o simplă formalitate, Naomi impunându-se după 26 de minute de joc (6-1).

În turul următor, Osaka se va duela cu Victoria Azarenka, fost lider mondial (jucătoarea din Belarus a stat 51 de săptămâni pe prima poziție a ierarhiei WTA). Vika (locul 43 WTA în acest moment) a trecut în primul tur de campioana ediției din 2017, Jelena Ostapenko, scor 6-4, 7-6(4).

Pe arena Philippe Chatrier urmează meciul dintre Simona Halep (3 WTA, deţinătoarea trofeului) şi australianca Ajla Tomljanovic (47 WTA).